המועצה המקומית מזכרת בתיה > חירום > הנחיות לבחירת מרחב מוגן

הנחיות לבחירת מרחב מוגן

בעת קבלת התרעה, יש להיכנס למרחב המוגן בהתאם לזמן ההתגוננות העומד לרשותנו ולהמתין בו 10 דקות. פעולה זו יכולה למנוע פציעות קשות כתוצאה מנפילת רקטה או טיל ואף יכולה להציל את חיינו.

חשוב מאוד לבחור את המרחב "הכי מוגן שיש", בהתאם למיגון הקיים ויכולת ההגעה אליו בזמן. זמן ההתרעה במזכרת בתיה הוא 90 שניות.

סדר העדיפות לבחירת המרחב המוגן:

1. ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) – הם הבחירה המועדפת.
  2. מקלט:
    מקלט בבניין משותף – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו, או ללא תלות אם ניתן להגיע אליו דרך חדר מדרגות פנימי.

מקלט ציבורי – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו.

1. חדר מדרגות פנימי:
    דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין מעל שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט – יירדו שתי קומות ויישארו בחדר המדרגות. בבניין מעל 3 קומות, כל קומות חדר המדרגות מוגנות פרט לקומת הקרקע ושתי הקומות העליונות.

דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט – יירדו קומה אחת ויישארו בחדר המדרגות. בבניין בן שלוש קומות, קומת חדר המדרגות המוגנת ביותר היא הקומה האמצעית (קומה שנייה).

4.אם אין ממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר מדרגות פנימי, יש לבחור חדר פנימי מוגן עם כמה שפחות קירות חיצוניים, חלונות ופתחים.

אין לבחור מקלחת או שירותים ויש להתרחק מקרמיקה, חרסינות וזכוכיות שיכולות להתנפץ.