מנהלת מחלקת גני ילדים – הגב' גילה כהן

מזכירת המחלקהאדווה גולדנברג פרץ

גני הילדים של המועצה מהווים מסגרת חינוכית לילדים בגילאי טרום טרום חובה, טרום חובה וחובה. הגנים מתנהלים בפיקוח משרד החינוך.

הצוות החינוכי בגני הילדים כולל גננת מוסמכת וסייעת, בגני טרום טרום חובה בהם לומדים מעל 30 ילדים מועסקת סייעת נוספת ובמקרה הצורך גם גננת שיח לילדים בעלי צרכים מיוחדים שקיבלו זכאות לכך.

גני הילדים מספקים כר נרחב של פעילויות חינוכיות בתחומי דעת מגוונים, חוויות וריגושים במטרה לקדם את הילד בתחומים השונים ולהקנות לו את הכלים הדרושים לקראת תחילת לימודיו בבית הספר היסודי.

לפעילויות המתקיימות בגן ניתן דגש בכל הקשור להקניית כישורי חיים, נורמות וערכי המורשת של עם ישראל והיישוב.

בשנת הלימודים תשפ"ד לומדים 770 ילדים ב-31 גני המועצה (5 גני חינוך מיוחד, 5 גני ממ"ד, 2 גן חרדי (חב"ד),ו-  20 גני מ"מ מתוכם: 3 גני קשת וגן אחד הפועל ברוח הדמוקרטית). כל גני הילדים פועלים במסגרת "אופק חדש". שעות הפעילות:  בימים א-ה בין השעות 07:30- 14:00 בימי ו' בין השעות 07:30- 12:45.

מערך הפעילויות בגני הילדים בשנת הלימודים כולל:

סל תרבות: מופעים מתחומי אומנות שונים הניתנים במהלך שנת הלימודים וחושפים את הילד לתחומי התרבות השונים.

אירועים וטכסים: טכס יום העצמאות המשותף לכלל הגנים, אירועי חגים ומועדים.

תוכנית קרב: מעניקה לילדי הגן הזדמנות שווה בחשיפה לתוכניות העשרה כגון: מוסיקה, תנועה ומחול

פעילויות הורים וילדים: לפי תוכנית עבודה שנתית של הגן.

פעילות חינוכית לעידוד הקריאה: ביוזמת ראש המועצה הכולל חלוקת ספרי קריאה לכלל הילדים בגן חובה.

בריאות השן- תוכנית חינוך לבריאות שן, בגני חובה.

קריטריונים להערכת מסגרת טיפולית חינוכית לתינוקות ולפעוטות

גן מקדם בריאות