המדור פועל ב-2 זרועות:

1. איכות סביבה: מחזור, מעקב על סילוק אשפה במטמנות, פיקוח ובקרה על מודעות ושלטים.
  2. תפעול קבלן חיצוני לפינוי אשפה וגזם וניקיון רחובות.

תכנית יישובית לפינוי גזם ואשפה

פינוי גזם וגרוטאות

יש להניח את הגזם בערימה לצדי המדרכה במקום נגיש, בסמוך לבית בלבד. יש לוודא שערימת הגזם לא תפריע לתנועת כלי רכב והולכי רגל.

• חובה לאסוף דשא ועלים בשקיות סגורות.
  • אין להניח פסולת ביתית בערמות הגזם.
  • אין להחנות רכב, כך שימנע איסוף הגזם.
  • יש להקפיד להוציא את הגזם והגרוטאות רק בימים ובשעות המפורטים ולרכזם כנדרש .
  • כמות חריגה של גזם מחייבת אישור ותיאום מראש עם המוקד הישובי
  • בשד' מוטה גור – חניית המשאיות – נמצאת מכולה לגזם וגרוטאות בלבד. (לא לפסולת בניין). ניתן להשתמש במכולה זו בכל ימי השבוע.

יוטלו קנסות ללא התראות בסך 730₪ על מי שלא יניח את הגזם במקום ובמועד כנדרש.

טאטוא רחובות:

• מכונת הטאטוא פועלת ברחבי הישוב 6 ימים בשבוע בהתאם לתוכנית עבודה.
  • בנוסף לכך מתבצע טאטוא ידני ע"י עובדים בהתאם לתוכנית עבודה שבועית.

איסוף אשפה ביתית:

• אין להשליך גזם, גרוטאות וחומרי בנין, קרטונים, בקבוקים ועיתונים בכלי האצירה לאשפה ביתית.
  • בעל בית/בנין חייב להציב בחצרו (על חשבונו) כלי אצירה לאשפה, להחזיקו במצב תקין ולתקנו או להחליפו באחר במידת הצורך. כלי אצירה שאינו תקין, לא יאסף.
  • אין להשאיר אשפה מחוץ לכלי האצירה לאשפה. אשפה זו לא תיאסף ובעל האשפה צפוי לקנס.

פסולת בניין:

• אין להשליך פסולת בניין עם הגזם והגרוטאות. יש לפנות פסולת זו באופן עצמאי לאתר מורשה בלבד.
  • תושבים/קבלנים אשר ימצאו משליכים פסולת בניין וגרוטאות ברשות הרבים יקנסו עפ"י חוקי העזר.

נמחזר הכל ונרוויח בגדול:

במושבה פרוסים כיום 10 מרכזי מחזור בהם ניתן להשליך פסולת: פלסטיק, נייר ( פח כחול ), קרטון ( פח כחול ), זכוכית ( פח צהוב ) ומתכת ( פח אדום ), בשני מרכזי מיחזור הוצבו גם מתקנים לאיסוף ומחזור פסולת אלקטרונית

המרכזים ממוקמים לנוחיותכם במיקומים שלהלן: מפת פריסת מתקני המיחזור בישוב מפת מתקני מיחזור

1. גני המושבה – רח' דולב – קרטונים בלבד!
  2. רח' השוטרים
  3. צומת רח' יסמין 1 ושד' אליהו – מול הדואר
  4. שד' מנחם בגין 3 (מגרש חניה רבין)
  5. רח' המגן פינת שד' מוטה גור (מיניפיץ') + מתקן למיחזור פסולת אלקטרונית.
  6. רח' מידון פינת נורית
  7. רח' גפן – כניסה לגן
  8. בר לב – מילכה וולפסון + מתקן למיחזור פסולת אלקטרונית.

בנוסף מפוזרים ברחבי המושבה ובמוסדות חינוך מתקני מחזור לבקבוקים ונייר עיתון. תכנית יישובית לפינוי גזם ואשפה, אנא פנו פסולת זו למתקנים המיועדים לה בלבד.

קרטונים

תושבים ובעלי עסקים מתבקשים לפנות קרטונים (יש לשטח אותם) אך ורק למתקנים המיועדים לכך במרכזים המסחריים.

פסולת אלקטרונית

המועצה המקומית מזכרת בתיה בשיתוף עם תאגיד מ.א.י הציבה מתקני מיחזור לפסולת אלקטרונית ברחבי המושבה:

2 מתקנים גדולים שמיועדים למיחזור לפסולת חשמלית גדולה, קטנה וסוללות. המתקנים הוצבו ב: מרכז המיחזור במלכה וולפסון (מול גינת דבורה עומר) ובמרכז המיחזור ברחוב המגן (ליד המיניפיץ׳)

6 מוקדי איסוף לפסולת חשמלית קטנה וסוללות שיוצבו בבתי הספר במושבה:
בי״ס בן גוריון, בי״ס הרצוג, בי״ס בורג, בי״ס נבון, תיכון רבין.

שירות פינוי פסולת חשמלית גדולה למחזור, ללא עלות!

רוצים לזרוק מכשיר חשמלי גדול? השכן השאיר את הטלוויזיה הישנה בכניסה לבית? כבר לא צריך ללכת רחוק!

1. הזמינו את קבלן הפינוי בהתאם למועד הפינוי הקרוב, בקישור המצורף כאן (המועדים האפשריים יתעדכנו בתוך הקישור).
  2. בתאריך שתואם הוציאו את המוצר האלקטרוני למדרכה – השאירו מרווח מעבר להולכי רגל והקפידו להניח בנפרד מערימות הגזם!
  3. קבלן הפינוי יגיע לפנות את הפסולת החשמלית שלכם למיחזור ללא עלות!

למידע נוסף בקרו באתר תאגיד מ.א.י.