המועצה המקומית מזכרת בתיה > מידע לתושב.ת > אגפי ומחלקות המועצה > מחלקת בטחון, חירום, פיקוח וסד"צ > הנחיות התגוננות במקרה של רעידת אדמה

הנחיות התגוננות במקרה של רעידת אדמה

בחירת המרחב המוגן

בעת קבלת התרעה על רעידת אדמה, או כאשר מבחינים בסימנים לרעידת אדמה, יש לפעול במהירות בהתאם להנחיות מצילות חיים ולעבור למקום בטוח, שניתן להגיע אליו בתוך שניות ספורות.

חשוב לבחור את המקום הבטוח מראש, על מנת שנוכל לפעול באופן מיידי וללא היסוס בעת התרחשותה של רעידת אדמה.

את המקום הבטוח שאליו נגיע בזמן רעידת אדמה יש לבחור בהתאם למאפייני המבנה שבו אנו מתגוררים או עובדים, על פי ההנחיות הבאות:

מקומות לא בטוחים

• אין להשתמש במעלית במהלך רעידת אדמה ולאחריה – המעלית אינה מקום בטוח, מכיוון שהיא עלולה להיתקע או ליפול מגובה רב, בעקבות פגיעה באספקת החשמל או פגיעה בכבלי המעלית.
  • אין לעמוד מתחת למשקוף – בדרך כלל מדובר באזור שאינו מחוזק יותר בהשוואה לחלקים אחרים במבנה לכן אינו בעל עמידות מוגברת בעת קריסה של המבנה.
  • אין להיכנס למקלט תת קרקעי – קיים חשש שהמבנה יקרוס ויחסום את דרכי היציאה.