המועצה המקומית מזכרת בתיה > אתרים היסטוריים ומורשת > בית משק הברון והחצר: מרכז כנסים וקונגרסים

בית משק הברון והחצר: מרכז כנסים וקונגרסים

בית משק הברון

בית משק הברון הוקם בשנת 1892 ע"י פקידי הברון רוטשילד, ונחשב למבנה המשק המרשים ביותר ששרד מבין מבני המשק שהוקמו במושבות השונות בארץ שנתמכו ע"י הברון.

המבנה, הבנוי כורכר וקורות עץ, שימש את צורכי המשק של המושבה: אחסון ציוד חקלאי, בהמות ותוצרת חקלאית, כמו גם שיכון למדריכים החקלאיים.

המבנה כולל אולם מרכזי ששימש כאורווה ומעליו אסם גדול, ובשני צידי האולם מגדלים דו-קומתיים למגורי הפועלים.

בתקופת המנדט פעלה במקום תחנה של משטרת היישובים העבריים.