המועצה המקומית מזכרת בתיה > המושבה שלי > מוזיאון המושבה ע"ש ערן שמיר > בית הפקידות – מוזאון המושבה מזכרת בתיה ע"ש ערן שמיר

בית הפקידות – מוזאון המושבה מזכרת בתיה ע"ש ערן שמיר

מוזיאון
בית הפקידות- מוזאון המושבה מזכרת בתיה ע"ש ערן שמיר- רוטשילד 40

בית הפקידות הינו אחד משני מבני הציבור הראשונים שנבנו במושבה בשנת 1885.
המבנה, בן שתי הקומות, הניצב במרכזו של הרחוב הראשי, שימש כמרכז ממנו ניהלו פקידי הברון את ענייני המושבה. המקום שימש לתקופה קצרה כבית מגוריו של פקיד הברון אברהם בריל ורעייתו ברטה לבית פראנק.
לאורך השנים בית הפקידות איכלס מבני ציבור שונים ובהם; גן ילדים, בית הועד, מבנה המועצה המקומית, בנק "הלוואה וחיסכון", סניף דואר ובית אגודת המים המקומית "באר חדשה".
בשנת 1987 נפתח בבית הפקידות המוזאון לתולדות המושבה הקרוי על שם ערן שמיר ז"ל, מפקד ואיש ארץ ישראל שגדל במושבה ונפל בקרב בלבנון במאי 1997.
בית הפקידות הוא המבנה המרכזי במתחם המבנים ההיסטוריים ומשמש משכן לתערוכת הקבע של המוזאון.
המוזאון פתוח לציבור:
בימים א'-ה' בין השעות 8:00-13:00